Hospoda na Hradbách

Recenze Hospoda na Hradbách

Hospoda na Hradbách

Hospoda na Hradbách

Adresa: SOBOTNÍ 119, VALTICE
GPS: +48° 44′ 26.05″, +16° 45′ 14.94″
Webové stránky: nejsou

Celkové hodnocení: 7 z 10

Personál: 
Slečna, která nás obsluhovala, působila na první pohled dojmem, že je třeba si směnu odpracovat a dát si oddech. Něco o profesionalitě jí asi nikdo neřekl. Přesto to mohlo být i horší :-). Zkrátka klasická servírka v osmdesáti procentech restaurací.

Prostředí: 
My jsme využili za teplého odpoledne posezení pod deštníky na zahrádce. Tomu odpovídali i stoly a židle, jednalo se o klasický železný zahradní nábytek. Zvenčí vypadá restaurace lákavě, interiér pak kazí nepořádek okolo. Vypadá to jakoby restaurace byla ještě ve výstavbě. Zátiší s popelnicemi taky estetiky nedodá.

Jídlo: 
Z poměrně krátkého jídelního lístku, který vypadal jakoby jej požužlal slon, jsme si vybrali dvě jídla. Levnější stoosmdesát gramů vážící kuřecí steak se sýrem a broskví a dražší dvěstěšedesátigramovou kuřecí smaženou kapsu se šunkou a nivou. Jako přílohu jsme zvolili bramborové hranolky. Levnější jídlo vypadalo už na první pohled lépe. Velmi zajímavý i chuťově byl i přeliv, který tomuto komunistickému jídlu dodal zajímavou chuť. Kuřecí kapsa byla v podstatě tuctová. Maso ale bylo křehké a nevysušené. Perličkou ovšem byl kus alobalu z nivy, kterým byla kapsa také naplněna 🙂

Ceny: 
Ceny patří na úroveň obvyklých, v podstatě se dá říci, za tuctové jídlo, tuctové ceny.

Celkový dojem: 
Celkový dojem kazí zejména nepořádek v okolí zahrádky a personál. Absolutně nikomu nevadí pokrčený jídelní lístek a že by se někdo zajímal o to, zda vám chutnalo, toho se také nedočkáte. Kapitolou sama pro sebe je asi kuchyně. Jestliže nikomu nevadí, že kuřecí kapsu plní alobalem, bude asi někde chyba.

Rok návštěvy: 2011

2 Comments
  1. Tuto restauraci jsme navštívili s přáteli v srpnu 2015.
    Už nepořádek uvnitř dvora nás něl upozornit na celkové nedostatky, ale byl hlad, tak jsme usedli. Ke špinavému stolu, který byl ulepený a posetý cigaretovým popelem. Přimhouřili jsme oči a požádali číšníka o utření.
    Dočkali jsme se utření špinavým hadrem Bůhví odkud a stůl poté zapáchal ještě 10 min. A to nemluvím o výrazu číšníka.
    Po objednání nápojů, které po nás číšník přímo házel už jsme se asi měli opravdu zvednout.
    Objednali jsme panenku, která byla na špízu, což v jídelním lístku uvedeno nebylo a byla zcela syrová.
    Uběhlo dalsích půl hodiny, nápoje dopity a žádný zájem obsluhy.
    Poté odnesl reklamované jídlo s ksichtem a bez jakékoliv omluvy. Později dodal, že to není jeho věc, ale kuchyně.
    Domníváme se, že hospodu dělá také číšník. Jeho kolegyně také nevypadala moc vstřícně, spíše zmateně a číšník p. Malíř, toho práce nebaví ev. vůbec.
    Nemluvím již o odporném WC bez toaletního papíru a ručníků.
    Radíme vzít tuto restauraci velkým obloukem okolo.

  2. Restauraci jsme navštívili 27.8.2016. Manžel si dal hotovku – vrabce, zelí, knedle – to bylo ucházející. Já si objednala grilovanou panenku se švestkovou omáčkou. Dostala jsem kus vepřového masa, který zhotovitel jídla (nechci urážet kuchaře) seřízl do špalíku a důkladně přelil připálenou švestkovou omáčkou. Gril to maso nevidělo, spíš hrnec s vodou. Nejpikantnější bylo, že zhotovitel zřejmě ani neví co panenka je – špalík měl vlákna příčně. Servírka mi smutně sdělila, že nejsem první, kdo tvrdì, že maso panenka není, ale kuchař (který je snad i majitel) tvrdí, že to panenka je. Takže tuto hospodu rozhodně nikdy více.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *